واکنش آشنا به سخنان رحیم‌پور ازغدی درباره «کربلای ۴»

حسن رحیم پور ازغدی در نشستی با موضوع «فقه و علوم اجتماعی» در حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران حضور یافت.

یکی از حاضران در جلسه از رحیم پور اغدی پرسید: «این روزها سالگرد عملیات کربلای ۴ و شهادت غریبانه غواص‌ها است. رسانه‌های بیگانه و چند نفر از دولتی‌ها مثل آقای آشنا و… به گونه‌ای جوسازی کرده‌اند که گویا هزاران شهید داده‌ایم و دکتر محسن رضایی آن را حرکتی انحرافی دانسته است. حال آنکه اساساً خود این آدم‌ها زمان کربلای ۴ در خانه‌ها نشسته بودند. و…….

این تیپ افراد برخلاف رزمنده‌ها و شهدای دانشگاه امام صادق (ع)، از آن امام صادقی‌هایی بودند که در آن زمان جبهه نمی‌رفتند، بعدها هم یک روز معمم بودند و یک روز عمامه‌ها را برمی‌دارند، روزی در وزارت اطلاعات بودند و روزی با خارج نشین‌های معاند هم‌صدایی می‌کنند. به نظر می‌رسد این حرف‌ها نشاندن بدهکار به جای طلبکار است. نمونه‌های دیگری هم مثل مسئول پیشین سازمان سینمایی وزارت ارشاد، از همین جبهه ندیده‌ها بودند که جزئی از مسئولین شدند.

رحیم پور ازغدی هم در پاسخ به او گفت: «آقای رضایی که منظور خود را توضیح داد و اما توقف کربلای ۴، نتیجه خیانت منافقین و ماهواره‌های آمریکا و… بود. در کربلای ۴ من از نزدیک شاهد ماجرا بودم.

در کنار غواص‌ها از جاده شهید صبوری در جبهه جزیره بوارین مجروح شدم. برادرم و بیش از ده نفر از دوستان صمیمی بنده که همه غواص بودند و همان شب شهید ومفقود شدند، اولاً تقریباً هیچیک در فکر بازگشت و در انتظار پیروزی حتمی نبودند.

اخوی من، حمید که تنها ۱۸ سالش بود، هنگام وداع کنار آب با لباس غواصی با آرامش و یقین به من گفت که این محور، فوق‌العاده سخت است و ما حتماً شهید می‌شویم ولی خط را انشاالله می‌شکنیم.

ثانیاً این گفتگو ساعت‌ها قبل از شروع عملیات و کشف لو رفتن آن بود. هنوز صبح نشده این دسته غواص شهید شدند و پیکرشان سال‌ها بعد برگشت. من در بیمارستان بودم و به یاد می‌آورم زیرپیراهن را که درآوردم، پوست بدن من از شانه تا کمر، جدا شد.

البته دوباره از بیمارستان به خط برگشتم. چند روز بعد که حال بنده خراب و در بیمارستان بستری شده‌بودم از آقای قالیباف که فرمانده لشکر بود_ و برادر خود ایشان هم غواص کربلای ۴، شهید و مفقود شده بود_ پرسیدم خبر شهادت اخوی‌ام را به پدرومادر بدهم یا خیر؟ ایشان گفتند نه، صبر می‌کنیم. احتمالاً در بوارین عملیات داریم ومعلوم می‌شود که چه کسانی شهید و چه کسانی مفقود شده‌اند. ضمناً تعداد شهدا چند صد نفر بود نه چند هزار نفر.

همانطور که این دوستمان گفتند به جای طلبکار شدن بدهکارها باید امروز روح پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری را در کسانی که در عصر جهاد، مشغول زندگی‌شان بودند و امروز بر گردن مردم سوارند، به وجود آورد.

بنده توفیق شرکت در هفت هشت عملیات به عنوان طلبه‌ی رزمنده داشته‌ام و در هیچ عملیاتی قبل از درگیری، اطمینان به پیروزی نداشتیم و برادرها بیشتر احتمال شهادت خود را می‌دادند.»

در واکنش به این اظهارات ازغدی، حسام الدین آشنا، مشاور حسن روحانی که مورد خطاب رحیم پور ازغدی قرار گرفته بود، نوشت:

جناب رحیم پور ازغدی
سلام بر شما
از جنابعالی عذر خواهی می‌کنم که بدون اطلاع، استجازه و هماهنگی با جنابعالی در عملیات کربلای چهار و … شرکت داشتم.
از شما نمی‌خواهم که بابت سخنان و ارزیابی‌های ناشایستتان عذرخواهی یا توبه کنید.
فقط امیدوارم جوانانی را که به اسم اسلام و انقلاب دور خود جمع می‌کنید روزی ضد آخوند و ضد انقلاب و ضد امنیت و ضد دولت نشوند.
بحمدلله فعلا پشتتان گرم است اما شما مسئول تندروی‌های آتی آن جوانان هستید.

**********

حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، این روزها بیشترین واکنش را به محسن رضایی داشته است. این واکنش او گاه با پاسخ‌های تندتری از سوی برخی چهره‌های اصولگرای حامی رضایی روبه‌رو شده است. نمونه آن حسن رحیم‌پورازغدی است. ازغدی در یک جمع دانشجویی کنایه‌های تندی به حسام‌الدین آشنا زده و مدعی شده است که او هنگام عملیات کربلای چهار در خانه نشسته بوده و کلا جبهه نمی‌رفته ولی حالا مقام مسئول شده است! «این روزها سالگرد عملیات کربلای۴ و شهادت غریبانه غواص‌هاست. رسانه‌های بیگانه و چند نفر از دولتی‌ها مثل آقای آشنا و… به‌گونه‌ای جوسازی کرده‌اند که گویا هزاران شهید داده‌ایم و دکتر محسن رضایی آن را حرکتی انحرافی دانسته است. حال آنکه اساسا خود این آدم‌ها زمان کربلای چهار در خانه‌ها نشسته بودند. این تیپ افراد، برخلاف رزمنده‌ها و شهدای دانشگاه امام صادق(ع)، از آن امام صادقی‌هایی بودند که در آن زمان جبهه نمی‌رفتند، بعدها هم یک روز معمم بودند و یک روز عمامه‌ها را برمی‌دارند، روزی در وزارت اطلاعات بودند و روزی با خارج‌نشین‌های معاند هم‌صدایی می‌کنند. به نظر می‌رسد این حرف‌ها نشاندن بدهکار به جای طلبکار است. نمونه‌های دیگری هم مثل مسئول پیشین سازمان سینمایی وزارت ارشاد، از همین جبهه‌ندیده‌ها بودند که جزئی از مسئولان شدند». او بخش نخست این صحبت خود را جداگانه در توییتر هم منتشر کرده است. آشنا هم در تلگرام خود این‌گونه پاسخ ازغدی را داده است: «از جنابعالی عذرخواهی می‌کنم که بدون اطلاع، استجازه و هماهنگی با جنابعالی در عملیات کربلای چهار و… شرکت داشتم. از شما نمی‌خواهم که بابت سخنان و ارزیابی‌های ناشایستتان عذرخواهی یا توبه کنید. فقط امیدوارم جوانانی که به اسم اسلام و انقلاب دور خود جمع می‌کنید، روزی ضدآخوند، ضدانقلاب، ضدامنیت و ضددولت و در نهایت آنارشیست نشوند. بحمدلله فعلا پشتتان گرم است، اما شما مسئول تندروی‌های آتی آن جوانان هستید»!
حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور روحانی، در پاسخ به محسن رضایی که گفته بود: «عملیات کربلای چهار برای فریب دشمن انجام شد»، در چند مطلب پشت‌سر هم در تلگرامش نوشته بود: «فرمانده کل، سلام بر شما. ده‌ها هزار رزمنده و خانواده هزاران شهید هیچ‌گاه از شما نپرسیدند چرا از چند شب قبل از عملیات کربلای چهار آسمان از منورهای چلچراغی دشمن مانند روز روشن شده بود. بچه‌های توپخانه لشکر۲۷ هیچ‌گاه از شما نپرسیدند چرا تنها ۴۵ دقیقه پس از آغاز عملیات، تقریبا تمام قبضه‌ها مورد اصابت توپ‌های دشمن قرار گرفت. هیچ‌یک از هزاران مجروح عملیات نپرسیدند چرا وقتی اولین موج مجروحان به بیمارستان صحرایی علی‌بن‌ابی‌طالب رسید، هنوز پزشکان و پرستاران از وقوع عملیات آگاهی درستی نداشتند، ولی رادیوی منافقین و رادیو بغداد هر لحظه وضعیت عملیات را اعلام می‌کرد. برادر محسن، بین عملیات فریب و عملیات لو‌رفته تفاوت از زمین تا آسمان است. تحلیل‌های پسینی مشکلی را حل نمی‌کند. ما شاید خطاکاران را ببخشیم اما خودشیفتگان را هرگز. وقت آن رسیده است که در سی‌امین سالگرد پایان جنگ و چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی تن به شفافیت داده و به سؤالات کهنه بسیجیان و خانواده‌های شهدا و ایثارگران درباره رازهای سربه‌مهر دفاع مقدس پاسخ دهید. شما تا‌به‌حال در قامت یک قهرمان ملی جلوه کرده‌اید. اما اکنون با این سخنان در باب آن عملیات تلخ دیگر نمی‌توانید پشت نام سرداران شهید پنهان شوید و باید خود را برای سؤالات سخت آماده کنید. همه باید مراقب خودشیفتگی باشیم». در مطلب دیگری هم نوشته بود: «داخل سنگر شدم، امین‌آقا (سردار شریعتی) پای بی‌سیم دوزانو نشسته بود، پرسیدم کی به آب بزنیم؟ گفت: حتی ساعت عملیات هم لو رفته، ولی آقا محسن (رضایی) قبول نمی‌کند که عملیات لغو شود، تو به غواص‌ها بگو به محض شلیک از طرف دشمن، برگردند». اما ماجرای آشنا و رحیم‌پورازغدی فراتر از ماجرای محسن رضایی است. آنها بر سر چیزهای دیگر هم باهم در فضای مجازی جدل داشته‌اند؛ نشر ویدئویی قدیمی از سخنان حسن رحیم‌پورازغدی در فضای مجازی باعث شد حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور به آن واکنش نشان دهد و در توییتی از سخنان رحیم‌پور درباره رابطه رفاه و رحانیت انتقاد کند. حسن رحیم‌پورازغدی، عضو شورای انقلاب فرهنگی و از منتقدان جدی حسن روحانی است. حسام‌الدین آشنا با باز نشر یک ویدئو از سخنان حسن رحیم‌پورازغدی به کنایه در توییتی نوشته بود: «فتوای استاد رحیم‌پورازغدی را باید خدمت امام صادق علیه‌السلام عرضه کرد». رحیم‌پورازغدی در این ویدئو از روحیه اشرافی‌گری در روحانیت انتقاد می‌کند و می‌گوید: «از بعد از انقلاب تا حالا اگر روحانیتی که سطح زندگیش، خانه، ماشین، مسافرت‌هایش، فرزندانش و… بالاتر از متوسط جامعه باشد، وجودش برای شیعه ضرر دارد؛ ولو اینکه ملا، نویسنده و آدم سالمی باشد. این نحوه زندگی الان خیانت به تشیع است. وقتی ۱۲ تا ۱۵ ‌میلیون فقیر در جامعه وجود دارد، اینها قابل تحمل نیست. البته اغلب طلاب و فضلا زندگی ساده‌ای دارند. اما روحانیت چوب چند صد یا چند هزار آدم را می‌خورد. بعضی طلبه‌ها نه در انقلاب بودند نه در جنگ، ولی الان مسئولیت دارند. این یکی از مصیبت‌های ماست».