چرا پیاز اشک چشم‌ها را در می‌آورد؟

وقتی که شما پیاز را پوست‌کنده و قاچ می کنید، دیواره سلول‌های پیاز پاره می شود و آنزیم‌هایی آزاد می شوند که این گازی به نام پروپانتیل سولفوکسید تولید می کنند. وقتی که این گاز به چشمان شما می رسد، اشک چشم‌هایتان با این گاز ترکیب می شود و اسید سولفوریک بسیار رقیقی تولید می‌کند که چشم را می سوزاند.

در این موقع مغز به چشم پیغام می‌دهد که اشک بیشتری جاری شود و چشم‌ها قرمز و متورم شود. هرچه بیشتره‍ پیاز خرد کنید، گاز بیشتری تولید شده و بیشتر اشک می‌ریزید.
واکنش شیمیایی پیاز، مکانیسم دفاعی‌ای است که در برابر آسیب دیدن دارد. اگر قبل از خرد کردن پیاز آن را داخل فریزر بگذارید چشمانتان نمی‌سوزد، چون دمای سرد، روند آزاد شدن آنزیم‌ها را کند می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *