راهکارهایی بسیار عالی برای خودسازی و رسیدن به کمالات عالی

راهکارهایی بسیار عالی برای خودسازی و رسیدن به کمالات عالیه و حداکثر بهره بری از دنیا برای ساختن آخرت و داشتن دنیایی بهتر
۱- مشارطه ۲ – مراقبه  ۳-  محاسبه ۴ – معاتبه

جهت خواندن توضیحات لازم به ادامه خواندن بروید.


۱- مشارطه
یعنى ، صبح انسان با خودش شرط کند که آن روز، وظایف دینی اش را به خوبى انجام دهد و از گناهان نیز بپرهیزد و سعی کند کار های بیهوده را کنار بگزارد و اگر در مسائلی ضعف یا عیبی دارد آن را به لطف خدا برطرف سازد و در نهایت به بهترین شکل ممکن بندگی خدا را انجام دهد و به طوری که همه کارهایش را با اخلاص کامل برای خدا انجام دهد و با برنامه ای جامع از هر گونه اتلاف وقت و بیهودگی جلوگیری کند

۲- مراقبه
یعنى ، در طول روز مراقب خود و اعمالش باشد تا از آنچه با خود عهد کرده تخطى نکند.

۳- محاسبه
که در آخر شب، به حساب کارهاى خود برسد ؛ بررسى کند که چه مقدار به وظایف خویش عمل کـرده و چه مقدار کوتاهى داشته است و یادداشت کند تا در روز های بعدی ضعف ها و کوتاهی های خود را برطرف کند

۴- معاتبه است
یعنى ، اگر انسان در محاسبه متوجه اشتباهاتى در رفتارش شد ، خود را تنبیه کند تا لغزش ‏هایش جبران شود مثلا، خود را ملزم کند که مبلغى صدقه دهد یا قدرى قرآن تلاوت نماید یا کار خیر دیگرى انجام دهد و… تا جبران شود.

⚡️اما در مساله محاسبه، آنچه بیش از همه اهمیت دارد ، نقش حساب کشیدن از خویش است ؛ اگر کار خوبى انجام داده ‏بودیم ، خدا را شکر کنیم و توفیق ادامه آن را بخواهیم و اگر قصور ورزیده بودیم،استغفار کنیم و به فکر ترک آن بیفتیم.

?رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: اى ابوذر! پیش از آنکه به حسابت برسند، خودت به حساب خود برس، که این کار، حساب فرداى تو را آسان تر مى کند. و پیش از آنکه تو (و عمل تو) را وزن کنند، خودت را وزن کن و آماده عرضه بزرگ باش، آن روز که تو را عرضه مى کنند و آن روز، هیچ کار پنهانى بر خداوند پوشیده نمى ماند.
وسائل الشیعه جلد ۱۱ ص ۳۷۹

?امام موسى کاظم علیه السلام فرمود: هر کس که هر روز از خودش حساب رسى نکند از ما نیست. پس اگر کار نیک انجام داده باشد، از خداوند بخواهد که افزون ترش کند، و اگر بد کرده باشد، از خدا آمرزش بطلبد و به سوى او توبه کند.
وسائل الشیعه جلد۱۱ ص ۳۷۷

✅ پیشنهاد می شود که این راهکار را هر روز به کار گیرید و برای جلوگیری از غفلت و فراموشی , آن را درکاغذی یادداشت کرده و در مقابل دید خود قرار دهید تا ان شاء الله پس از مدتی به فراموشی و غفلت سپرده نشود و به لطف و توفیق الهی بتوانید فضائل اخلاقی را در خود شکوفا و شدت اش را بیشتر کنید  و رذائل اخلاقی را در خود ریشه کن و نابود کنید تا بتوانید به نحو احسنت به خدا تقرب پیدا کنید و به آن اهداف عالی ای که خدا برای شما در نظر گرفته برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *