Notice: Undefined offset: 0 in /home2/dehnavii/public_html/wp-content/plugins/wp-parsidate/includes/fixes-permalinks.php on line 255
Notice: Undefined offset: 1 in /home2/dehnavii/public_html/wp-content/plugins/wp-parsidate/includes/fixes-permalinks.php on line 256
Notice: Undefined offset: 2 in /home2/dehnavii/public_html/wp-content/plugins/wp-parsidate/includes/fixes-permalinks.php on line 257
در ایام ماه مبارک رمضان رعایت نکات تغذیه ای بسیار ضروری می باشد تا در طول روز و در هنگام روزه داری احساس تشنگی و گرسنگی نکنید. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد این است بدانید کدام نوشیدنی ها در ماه رمضان را در کدام وعده ی غذایی بخورید و از کدام نوشیدنی استفاده نکنید. در ادامه ی این مقاله لیستی از توشیدنی ها فراهم کرده ایم که هرگز در هنگام سحر این نوشیدنی را نخورید!
محمد علی انوشه متخصص تغذیه درباره نوشیدنی ها در ماه رمضان گفت: بهترین نوشیدنی ها در ایام ماه رمضان ، نوشیدنی های طبیعی است که فاقد مواد نگهدارنده هستند.
وی اذعان داشت: در هنگام سحر نوشیدن شربت هایی از قبیل : شربت عسل،خاکشیر و سکنجبین را نیم ساعت قبل از غدا میل کنند. همچنین نوشیدن گلاب و آبلیمو به همراه شربت ها تا درصد قابل توجهی تشنگی را کنترل میکند.
وی افزود: استفاده از یخ در نوشیدنی ها توصیه نمیشود زیرا موجب وارد کردن ضرر هایی به دستگاه گوارشی می شود.و همچنین چای، قهوه و کاکائو به علت دارا بودن کافئین و خاصیت ادرار آوری در هنگام سحر توصیه نمی شود زیرا مقادیر زیادی از آب بدن را از بین می برد.
وی با اشاره به اینکه ممکن در فصل گرما مقادیر زیادی از آب بدن را از دست بدهیم پیشنهاد کرد: بهتر است از خاکشیر و تخم شربتی به هنگام سحر استفاده شود زیرا خاصیت نگهداری آب را در خود دارند و از ایجاد تشنگی جلوگیری می کنند. دربین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
وی در ادامه افزود: به هنگام افطار بهتر است از چای کم رنگ و یا آب ولرم استفاده شود.و از مصرف نوشیدنی ها یبسیار سرد به هنگام افطار حتما خودداری شود.
وی در پایان افزود: از نوشیدن آب میوه ها و شربت های بسیار شیرین خوداری کنند زیرا باعث ایجاد تشنگی در طول روز خواهد شد و توصیه می شود نونشیدنی ها را با شیرینی متعادل میل کنند.
نوشیدنی های مناسب سحر
۱-آب همیشه به عنوان بهترین نوشیدنی در هر زمانی شناخته میشود و در هنگام سحر نیز سعی کنید بیشتر آب استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که آبی که می نوشید نباید خیلی خنک یا گرم باشد و ابی با دمای اتاق برای رفع تشنگی بهترین گزینه است.
۲-برای آنکه در طول روز از تشنگی فرار کنید، می توانید چند قطره لیموترش در آب خود بچکانید. این محلول معجزه ای برای روزهای گرم تابستان و فرار از تشنگی در هنگام روزه داری است.
یکی از بهترین جایگزین های آب برای افرادی که در طول روز بسیار تشنه می شوند عرق کاسنی است. اگر در طول روز تشنه می شوید می توانید هنگام سحر به جای آب از عرق کاسنی استفاده کنید.
۳-در کنار نوشیدنی های مناسب برخی از نوشیدنی های نیز ممنوعه هستند و باید از مصرف کردن آن ها جدا پرهیز کنید. یکی از نوشیدنی های ممنوعه هنگام سحر چای پر رنگ است که باعث می شود آب بدن در طول روز کاسته شده و تشنگی به سراغ روزه دار آید.
۴-شربت خاکشیر و تخم شربتی را در زمان سحر بنوشید. دانههای خاکشیر و تخم شربتی وقتی در مجاورت آب قرار گیرند میتوانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند. در نتیجه وقتی بدن در ساعات روزهداری به تعریق افتد بدن از ذخیره آب آنها استفاده میکند. این شربتها طبع خنکی داشته و از سرگیجه، سردرد، بیحالی و تهوع ناشی از روزه میکاهد.
۵-مقدار کم آبلیمو میتواند میزان مواد آنتی اکسیدان چای را افزایش داده و برای تخریب رادیکالهای مضر بدن مناسب باشد، اما مصرف بیش از حد آبلیمو طعم چای را عوض کرده و در جذب آنتیاکسیدانهای چای اختلال ایجاد خواهد کرد و با افزایش میزان ادرار، کمآبی بدن را در ساعات روزهداری تشدید میکند.
نوشیدنی های مخصوص افطار
پس از ۱۷ ساعت عبادت و روزه داری، افطار زمانی است که باید قوای از دست رفته بدن را به آن بازگردانید به همین علت استفاده از نوشیدنی های مقوی و سرشار از ویتامین لازم است. البته دقت داشته باشید شما می توانید از این نوشیدنی ها در زمانی بین افطار تا سحر استفاده کنید.
بهترین نوشیدنی برای شروع افطار یک لیوان آب ولرم با ۲ تا ۳ عدد خرماست.
۱-سعی کنید همیشه روزه خود را با یک نوشیدنی افطار کنید و بهترین گزینه ها برای باز کردن روزه چای، شیر گرم و آب جوش هستند. مایعات سریعا قوای بدن را به آن باز می گردانند همچنین دستگاه گوارش را آماده برای دریافت مواد غذایی می کنند.
۲-به هیچ عنوان از نوشیدنی های سرد و تگرگی استفاده نکنید. تحقیقات پزشکی حاکی از آن است که نوشیدنی های سرد بعد از مدت طولانی که هیچ چیزی نخورده اید می توانند دستگاه گوارش و اندام های داخلی بدن را دچار مشکلات گوناگون کنند.
۳-برای زمان میان افطار و سحر از آب میوه های طبیعی استفاده کنید تا هم عطش شما برطرف شود و هم ویتامین های لازم وارد بدن شوند. استفاده از آب هندوانه بهترین گزینه برای روزه دارانی است که احساس تشنگی آن ها بعد از افطار همچنان باقی مانده است.
۴-سعی کنید در طول ماه مبارک رمضان نوشابه و تمامی نوشیدنی های گاز دار را فراموش کنید. این نوشیدنی های نیاز به معده ای فعال برای هضم شدن دارند اما زمانی که معده شما به خاطر روزه داری کم کار شده دیگر توانی برای هضم نوشابه باقی نمی ماند.
۵-برای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان توصیه میشود از غذاهای چرب و پرنمک کمتر استفاده شود و مصرف مواد غذایی آبدار هم میتواند در تامین مایعات مورد نیاز بدن و کاهش احساس تشنگی در طول روز موثر باشد.
۶-همچنین به افراد روزهدار توصیه میشود برای تامین آب مورد نیاز بدن، در فاصله زمانی افطار تا سحر از میوههای مختلف، مخصوصا میوههای آبدار مانند هندوانه استفاده کنند. افرادی که مشکل دیابت ندارند هم میتوانند از شربتها و عرقهای سنتی مانند عرق بیدمشک، خاکشیر، شاتره و آبزرشک استفاده کنند.
۷-برخی افراد عادت دارند همراه غذا نوشیدنی مصرف کنند، ادامه داد: به این افراد توصیه میشود از دوغ خانگی که نمک کمتری دارند، به عنوان نوشیدنی همراه غذا استفاده کنند.
۸-آب، بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی است، گفت: چای، شیر، ماست رقیق شده با نمک کم هم میتوانند نوشیدنی مناسبی برای روزهداران باشند.
۹-شربت سکنجبین را در زمان افطار بنوشید. شربت سکنجبین اگر با یخ و خیار رنده شده مخلوط شود بلافاصله تشنگی را رفع و التهاب ناشی از گرما را کاهش میدهد. این شربت در بریدن صفرا شهرت فراوانی داشته و باید کم شکر تهیه شود.
http://akharinkhabar.com/Pages/News.aspx?id=4261000