اصطلاحات رایج کافه ها و رستورانها که دانستن آنها مفید است

بعضی وقتا میرید کافه یه منو میارن که ممکنه خیلی از اصطلاحات رو ندونید چی هستن، این اصطلاحاته که بیشتر جاها هستن :
۱-اسموتی: یک نوشیدنی غلیظ از میوه های مختلف هست
۲-کوکتل: ابمیوه و آب گازدار و سودا
۳-آفوگاتو: قهوه داغ روی بستنی
۴-دتاکس: میوه ای که چند روز در آب نگهداری شده
۵-پانچ: ابمیوه گازدار و میوه
۶-شیک: بستنی و شیر و خامه
۷-فراپه: قهوه و شکر و آب با قالبهای یخ
۸-کرپ: موز، شکلات داخل نان نازک سرخ شده
۹-پنینی: سانویچ گریل مرغ و گوشت
۱۰-آلفردو: پاستا، و سس آلفرد (از کره و خامه درست شده)
۱۱-کاربونا: پاستا رشته های نواری به همراه گوشت یا مرغ
۱۲-آمریکانو: آب، اسپرسو
۱۳-لاته: اسپرسو، کف شیر و شیر جوشیده
۱۴_موکا: خامه زده شده و شیر جوشیده،پودر شکلات، اسپرسو
۱۵-کاپوچینو: اسپرسو، شیر جوشیده، کف شیر
۱۶-اسپرسو: نوعی درست کردن قهوه با فشار زیاد آب جوش

توضیحات بیشتر در خصوص موارد ذکرشده بالا و موارد جدید در ادامه بخوانید.

یکی از تفریحات نوجوانان و جوانان امروزی کافه گردی و رفتن به کافی شاپ های مختلف است. اگر شما هم اهل  کافه گردی باشید حتما  در منو کافی شاپ ها به اسامی نوشنیدنی ها ، غذاها و اصطلاحاتی بر خواهید خورد که با گوش شما چندان آشنا نبوده یا معنی آنها را نمی دانید. اما نگران نباشید در این مقاله از مجله گردشگری الی گشت شما را با لیست کاملی از اطلاحات رایج در کافی شاپ ها آشنا می کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

اصطلاحات رایج در کافه

۱-گلاسه

گلاسه و شیک دو نوشیدنی با ترکیب یکسان هستند اما در شیک ، بستنی و شیر کاملا ترکیب می شوند اما در گلاسه، شیر روی بستنی ریخته می شود. این که گلاسه سفارش دهید یا شیک به سلیقه خودتان است اما شیک طعم متفاوت ‌تری دارد.

۲- قهوه ترک

این نوع از قهوه بسیار نرم آسیاب می شود و تبدیل به آرد قهوه می شود که دقیقا به علت همین ویژگی احتیاج به مراقبت خاص دارد تا عطر و بوی خود را از دست ندهد. قهوه ترک به وسیله قهوه جوش های معمولی روی شعله گاز آماده می شود و دارای کف روی فنجان و مقداری لرد در ته فنجان هستند و در فنجان های کوچک سرو می شود. میزان شکر آن با توجه به ذائقه افراد متفاوت است. قهوه مناسب فالگیرها، قهوه ترک است که لرد کافی در ته فنجان جمع می شود.

۳-قهوه فرانسه

نسبت به قهوه ترک زبرتر آسیاب می شود و با دستگاه قهوه ساز دم می شود، به صورتی که قهوه درداخل فیلتر کاغذی مانده و فقط عصاره قهوه به وسیله آب گرم خارج شده و در مخزن دستگاه جمع می شود. قهوه فرانسه مانند چای و فاقد کف و لرد ته فنجان است و معمولا در لیوان معمولی سرو می شود. این قهوه متعلق به کشور برزیل بوده ولی علت نام گذاری آن ابتدا روش دم کردن آن توسط فرانسوی ها است، همانند قهوه ترک که شیوه دم کردن آن متعلق به ترک هاست.

۴-کاپوچینو

کاپوچینو نوعی نوشیدنی قهوه ایتالیایی است که از ترکیب اسپرسو دوبل و کف شیر بخار داده شده درست می شود. کاپوچینو بر حسب میزان شیر و فوم روی آن، انواع مختلفی دارد. کاپوچینو، کاپوچینوی خشک”dry cappuccino” کاپوچینوی تر “wet cappuccino” کاپوچینوی خشکِ خشک انواع مختلف آن است.

۵-اسپرسو

اسپرسو مرزی میان قهوه فرانسه و ترک است. نرم تر از قهوه فرانسه و زبرتر از قهوه ترک آسیاب می شود و با دستگاه مخصوص اسپرسو دم می شود، به صورتی که آب با فشار زیاد از قهوه عبور داده می شود و جان قهوه به طور کامل خارج می شود.

اسپرسو در فنجان کوچکتر از قهوه ترک سرو می شود و کف نازک و روشنی روی آن می بندد (اگر دستگاه خوب و قهوه مناسب استفاده شود) و فاقد لرد است. اسپرسو پایه برای نوشیدنی های دیگر مانند اسپرسو برج، کاپوچینو، قهوه موکا است و کافئین بیشتری نسبت به قهوه های دیگر دارد. به اسپرسو دبل (دو شات) نیز دوپیو میگویند.

قهوه اسپرسو در کافه - espresso

۶-لاته

لاته یک نوشیدنی‌ است که با شیر داغ و اسپرسو درست می ‌شود. شیرین و ملایم بودن طعم این نوشیدنی دو خصوصیت مهم آن است. برای تهیه آن، یک شات اسپرسو را با چند واحد شیر جوشیده مخلوط می  کنند و سپس آن را می زنند تا کف ایجاد شود. طعم ملایم این نوشیدنی بسیار عالی است.

۷-آیس لاته

ترکیبات اصلی آیس لاته با لاته گرم یکسان است. استفاده از یخ در این ترکیب طعم جدیدی ایجاد می ‌کند. در تهیه آیس لاته از شیر جوشیده و فوم‌ دار استفاده می ‌شود، اما فوم آن در ترکیب با یخ از بین می ‌رود.

برای تهیه آن در یک لیوان بلند، نصف فنجان اسپرسو غلیظ را با شیر جوشیده و سرد ترکیب کنید و موقع سرو مقداری یخ به آن اضافه کنید. آیس لاته انتخاب طرفداران قهوه در فصل گرم است.

۸- آیس کافه

آیس کافه یکی دیگر از انواع نوشیدنی های قهوه است که در آن یخ می ریزند. آیس کافه یک نوشیدنی مناسب برای فصل تابستان به شمار می رود.

۹-آیریش کافی

آیریش کافی یا قهوه ایرلندی برای اولین بار در ایرلند معرفی شد و پس از مدت کوتاهی محبوبیت زیادی پیدا کرد. مشخصه اصلی این قهوه داشتن طعم‌ دهنده فوق العاده جذاب آیریش است. آیریش کافی از ترکیب قهوه سیاه (فرانسه یا آمریکانو)، سیروپ (شربت غلیظ) آیریش و خامه زده شده درست می‌ شود و در لیوان های مخصوص سرو می شود.

۱۰-موکا

موکا جزو قهوه های معروف بر پایه اسپرسو است که به علت داشتن شیر به لاته نیز شباهت دارد و از آنجایی که لاته خود بر پایه اسپرسو درست می شود پس می توان همه آنها را اعضای یک خانواده دانست.

موکا ترکیبی از اسپرسو، شکلات داغ و شیر است. به زبانی ساده تر اگر اسپرسو و هات چاکلت را با هم ترکیب کنید نوعی از موکا را به دست آورده اید اما روش ساده و دقیق تری نیز دارد و آن این است که ابتدا مقداری قهوه دم کشیده شده یا اسپرسو (ترجیحا اسپرسو زیرا پایه موکا اسپرسو است) را داخل یک ماگ یا لیوان ریخته و شیر گرم به آن اضافه می شود و در نهایت مقداری شکلات مایع داغ اضافه می شود

۱۱-آمریکانو

این نوع قهوه آمریکایی از ترکیب نصف فنجان اسپرسو و آب جوش به‌ دست می ‌آید. در مقایسه با سایر قهوه ‌ها رقیق‌تر است، اما کافئین بیشتری دارد و کمی تلخ است.

این قهوه طرفداران خاص خودش را دارد و عطر مطبوع آن به کیفیت قهوه بستگی دارد. در در قهوه آمریکانو از دانه ‌های قهوه با رُست تیره استفاده می ‌شود.

اگر به قهوه و تاریخچه قهوه علاقه مند هستید، پیشنهاد میکنیم در ادامه مقاله تاریخچه پیدایش قهوه را نیز مطالعه کنید و درباره این نوشیدنی جذاب و پرطرفدار بیشتر بخوانید.

۱۲-ماکیاتو

ماکیتو نوعی قهوه ایتالیایی است که ظاهر جذابی دارد. ماکیاتو به معنای طرح‌ دار است. در ترکیب این قهوه از اسپرسو غلیظ به همراه شیر فوم ‌دار استفاده می ‌کنند.

ابتدا شیر را در فنجان ‌های بلندی می‌ ریزند و سپس با قهوه بر روی آن طرح ایجاد می‌ کنند. لاته ماکیاتو نوع دیگری از قهوه است که ممکن است در منو کافی‌ شاپ ها ببینید. این قهوه از ترکیب روش تهیه لاته و اسپرسو درست می‌ شود و علاقمندان زیادی دارد.

قهوه لته در کافه latte-coffee

۱۳-ماسالا

پیش تر در مقاله انوع چای، ۶ چای معروف جهان را برای تان معرفی کرده بودیم. چای ماسالا چای اصیل هندی است که خواص بی شماری نیز دارد. مواد تشکیل دهنده چای ماسالا عبارتند از دارچین، چای خشک سیاه ، ادویه جات مثل فلفل یا میخک و زنجبیل و شکر است که با آب یا شیر ترکیب شده و جوشانده می شود. ماسالا طعم و عطر بی نظیری دارد.

برای تجربه طعم بی نظیر چای ماسالا، با سفر به هند با تور دهلی، آگرا و جیپور الی گشت به این کشور سفر کنید و چای ماسالا را در زادگاه این نوشیدنی میل کنید.

۱۴-شکلات داغ

هات چاکلت یا شکلات داغ در اکثر منوی کافی‌ شاپ‌ ها، دیده می ‌شود. یک نوشیدنی جذاب که در یک بعدازظهر سرد و پاییزی شما را گرم  و پر‌انرژی می ‌کند.

در تهیه این نوشیدنی از شیر و شکلات مایع که معمولا از نوع شکلات تلخ هم هست استفاده می‌ کنند.

۱۵-اسموتی

اسموتی نوعی نوشیدنی است که برخلاف آبمیوه آبکی نیست و بافت میوه را حفظ کرده است و فقط کمی نرم شده است. این نوشیدنی ممکن است به صورت خالص و یا همراه با کمی شکر و یخ مصرف شود.

۱۶-شیک

شیک‌ ها ترکیبی از بستنی و شیر و خامه هستند که در طعم‌ های مختلف میوه ‌ای ،شکلاتی ، فندقی و دیگر طعم‌ ها در منوی کافی شاپ ها حضور دارند و می‌ توان گفت محبوب ‌ترین محصول کافی ‌شاپ‌ ها هستند.

۱۷-کوکتل

به ترکیب آبمیوه با آب گازدار و سودا کوکتل گفته می‌ شود که در کافه ‌ها وجود دارد. اما در خارج از کشور برای تولید کوکتل از ترکیب آبمیوه و الکل استفاده می‌ کنند.

۱۸-کرپ

نوعی نان کوچک است که در تابه پخته می‌ شود. بافت آن نازک‌تر از پنکیک است معمولا  داخل کرپ‌ ها موز همراه با شکلات صبحانه ریخته می‌ شود.

۱۹-پنینی

پنینی هم مثل دیگر محصولات کافی شاپی برای کشور ایتالیاست که فرمول عجیب و غریبی ندارد. یک ساندویچ گریل شده است که داخلش می ‌تواند مرغ، گوشت و یا کالباس ‌های متنوع باشد که در ترکیب ‌های مختلفی درست می‌شود.

۲۰-پانچ

اگر این کلمه شما را یاد دستگاه پانچ ادارات و یا پوششی تابستانی می ‌اندازد حق با شماست اما در ادبیات کافه‌ ها پانچ به نوشیدنی های میوه ای گازداری گفته می شود که با ترکیب های میوه نیز همراه است. پانچ‌ ها معمولا در ظرف‌ های بزرگ سرو می‌ شود.

ساندویچ پنینی در کافه - panini

۲۱-آلفردو

پاستا پنه نوعی پاستای لوله ‌ای شکل کوتاه کوتاه است که با مرغ و سس آلفردو طبخ می‌ شود. سس چربی پر از کره و خامه که کالری بسیار بالایی دارد. آلفردو یکی از محبوب‌ترین اجزای منوی کافی ‌شاپ‌ هاست

اگر هوس یک پاستای اصیل را دارید، تور رم الی گشت در هر ساعت از شبانه روز در دسترس شماست و تنها با چند کلیک می توانید تور رم را رزرو کنید و سفر خود را برنامه ریزی کنید.

۲۲-کاربونا

کاربونا نوعی پاستا رشته ‌ای شکل است که شکلی نواری دارد، که بسته به سلیقه کافه دار با انواع مختلف موادغذایی مثل مرغ و بیکن‌ ها قابل طبخ است.

۲۳-کلد برو

این نوع قهوه را با آب سرد درست می ‌کنند و حدود ۲۴ ساعت آن را در آب سرد نگه می ‌دارند تا به‌خوبی دم بکشد. قهوه‌ ای که با آب داغ دم می ‌کشد بعد از سرد شدن، ممکن است طعم تند یا ترشی بگیرید، اما کلد برو از ابتدا با آب سرد دم کشیده و طعم آن تغییر نمی ‌کند. کلد برو عطر و طعمی قوی دارد و در سالهای اخیر بسیار محبوب است.

۲۴-آفوگاتو

آفوگاتو پیشنهاد ویژه‌ ای برای طرفداران بستنی است. این نوشیدنی در‌ واقع نوعی دسر است. آفوگاتو را برای اولین بار از ترکیب اسپرسو و بستنی وانیلی در ایتالیا تهیه کردند. بعد از آن در بسیاری از کشورها مورد استقبال قرار گرفت. در روزهای گرم تابستان ، نصف فنجان اسپرسو غلیظ را با یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی ترکیب کنید و از طعم جادویی آن لذت ببرید.

۲۵-فراپه

فراپه برای اولین بار در یونان تهیه شده ‌است. این نوشیدنی در‌ واقع نوعی شیک محسوب می شود. برای تهیه آن می‌ توانید پودر قهوه فوری یا نسکافه را به همراه شکر و کمی آب در یک لیوان بلند بریزید.

این ترکیب را به‌خوبی هم بزنید، سپس به آن شیر سرد یا آب و مقداری یخ اضافه کنید. برای تزئین از خامه‌ ی فرم گرفته استفاده کنید. معمولا برای نوشیدن فراپه یک نی داخل آن قرار می‌ دهند.

فراپه قهوه در کافه frappe

۲۶-موهیتو

موهیتو نوشیدنی سنتی کوبا است که در فصل تابستان بسیار پرطرفدار است و در کنار وعده ‌های غذایی نیز سرو می ‌شود. اگر در یک ظهر تابستانی و گرم دنبال مکان دنج می‌  گردید تا کتاب بخوانید و چیزی بنوشید تا خنک شوید، موهیتو بهترین انتخاب است.

موهیتو از ترکیب آب گازدار، یخ، برگ نعنا و شکر تهیه می‌ شود. به این ترکیبات می‌ توانید میوه‌ های مختلف نیز اضافه کنید. محبوب‌ ترین انواع موهیتو لیمو و نعنا، موهیتو هندوانه و موهیتو توت فرنگی است

برای امتحان کردن بهترین نوع این نوشیدنی، تور هاوانا الی گشت برای سفر به کوبا در دسترس شماست و می توانید خرید خود را آنلاین انجام دهید و به کشور کوبا سفر کنید.

۲۷-دتاکس

احتمالا در منوی کافی‌ شاپ به دتاکس واتر نیز برخورد کرده‌ اید. این نوشیدنی خنک در واقع آب سالم است که با تکه‌ های میوه طعم دار شده‌ است. کسانی که طعم آب را دوست ندارند با طعم میوه می ‌توانند این نوشیدنی را در کنار غذا بنوشند. برخی کافی ‌شاپ‌ ها دتاکس واتر را با آب معدنی گازدار و تکه ‌های یخ نیز سرو‌ می ‌کنند

۲۸-آیس تی

شاید نوشیدن چای سرد برای شما عجیب باشد، اما یکی از نوشیدنی‌ های محبوب در شرق آسیا آیس تی است. بهتر است پیش از قضاوت، این‌بار که به کافه سر زدید، یک فنجان آیس تی سفارش دهید. شاید شما هم از طعم متفاوت این چای لذت ببرید. آیس تی را در کافی‌ شاپ‌ ها در طعم‌ های مختلف لیمویی، نعنایی، دارچینی یا توت فرنگی سرو می‌ کنند. برای تهیه آن کافیست یک چای کیسه‌ ای را درون یک فنجان آب ‌جوش دم کنید و اجازه دهید کاملا سرد شود. چای سرد را با میوه مورد‌علاقه خود طعم‌دار و به آن یخ اضافه کنید.

۲۹-ماکتیل

این نوع نوشیدنی ترکیبی است از میوه، آب میوه، عصاره های میوه ای (سیروپ ها) و یخ است که عموما با کمک شیکر های دستی آماده می شود. بافت این نوشیدنی به صورت رقیق و معمولا با تکه های یخ سرو می شوند.

منبع : https://dehnavi1341.ir/wp-admin/post-new.php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *