جدول نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان۹۸

تکلیف هفت کرسی خالی شده پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در انتخابات میان‌دوره‌ای جمعه دوم اسفند ۱۳۹۸ مشخص شد و محمد یزدی و محمدتقی مصبح‌یزدی دوباره توانستند به این مجلس راه یابند.

جدول نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان

به گزارش ایسنا، با درگذشت اکبر هاشمی‌رفسنجانی (۱۹ دی ۹۵)، ‌ سید ابوالفضل میرمحمدی (۳ آذر ۹۸) و نصرالله شاه‌آبادی (۲۱ اسفند ۹۶) نمایندگاه مردم تهران، سید محمود هاشمی‌شاهرودی (۳ دی ۹۷) نماینده مردم خراسان‌رضوی، محمد مومن (۲ اسفند ۹۷) نماینده مردم قم، اسدالله ایمانی (۱۷ اردیبهشت ۹۷) نماینده مردم فارس و حبیب‌الله مهمان‌نواز (۲ اردیبهشت ۹۷) نماینده مردم خراسان‌شمالی، انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری روز جمعه دوم اسفند ۱۳۹۸ برای جایگزینی این هفت نفر در پنج استان کشور برگزار شد.

در انتخابات روز جمعه، هفت نماینده جدید پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در نخستین انتخابات میان‌دوره‌ای این مجلس، در استان‌های تهران، فارس، خراسان‌رضوی، قم و خراسان‌شمالی انتخاب شدند. سه نفر از این نمایندگان، مربوط به استان تهران و چهار نماینده دیگر متعلق به استان‌های فارس، خراسان‌رضوی، قم و خراسان‌شمالی هستند.

جدول زیر نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان پنجم را در ۵ حوزه انتخابیه برای مشخص شدن تکلیف ۷ کرسی خالی شده نشان می‌دهد:

ردیفحوزه انتخابیهنماینده منتخبتعداد آراء
۱تهرانعلی مومن‌پور۹۶۳.۶۰۵
۲تهرانعباسعلی اختری۹۶۱.۷۷۳
۳تهرانغلامرضا مصباحی‌مقدم۷۰۸.۷۷۴
۴قممحمد یزدی۲۴۹.۱۳۰
۵خراسان‌رضویمحمدتقی مصباح یزدی۱.۰۹۳.۴۰۰
۶خراسان‌شمالیغلامرضا فیاضی۱۸۶.۸۶۹
۷فارسلطف‌الله دژکام۹۱۹.۶۸۸

مجلس خبرگان رهبری طبق اصول ۱۰۷، ۱۰۸ و ۱۱۱ قانون اساسی مسئولیت تعیین و نظارت بر ولی فقیه را به عهده دارد. مسئولیت حراست از مهمترین رکن نظام جمهوری اسلامی ایران به عهده نمایندگانی است که علاوه بر اشتهار به دیانت، شایستگی اخلاقی و نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی باید بینش سیاسی و اجتماعی و آشنایی به مسائل روز داشته باشند و مهمتر از همه این‌که به حدی از اجتهاد رسیده باشند که بتوانند بعضی از مسائل فقهی را استنباط کنند و ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهند.

این مجلس از ۸۸ نماینده تشکیل می‌شود که تهران با ۱۶ کرسی بیشترین نمایندگان را در مجلس خبرگان رهبری دارد و پس از آن استان‌های خراسان‌رضوی و خوزستان با ۶ نماینده، اصفهان، ‌فارس، ‌آذربایجان‌شرقی با ۵ نماینده، گیلان و مازندران با ۴ نماینده و آذربایجان‌غربی و کرمان با ۳ نماینده دارای بیشترین نماینده در این مجلس هستند. همچنین استان‌های اردبیل، البرز، ‌سیستان‌وبلوچستان، قزوین، ‌کردستان، کرمانشاه، گلستان، لرستان، ‌مرکزی و همدان با ۲ نماینده و سایر استان‌ها یعنی قم، ایلام، ‌بوشهر، ‌چهارمحال‌وبختیاری، خراسان‌جنوبی، خراسان‌شمالی، ‌زنجان، سمنان، ‌کهکیلویه‌وبویراحمد، هرمزگان و یزد با یک نماینده، ‌اعضای مجلس خبرگان رهبری را تشکیل می‌دهند.

https://www.isna.ir/news/98120403227

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *