پلاکت خون چیست؟ + علائم پلاکت خون پایین در بدن چیست؟

پلاکت خون یکی از انواع سلول‌های خونی است که در مغز استخوان ساخته می‌شود. این اجزای کروی شکل کوچک در انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی نقش بسیار مهمی دارند. پزشکان با بررسی آزمایش شمارش کامل خون (CBC) قادر به بررسی این سلول‌های کوچک اما حیاتی هستند که گاهی اوقات ترومبوسیت نیز نامیده می‌شود.

جهت خواندن ادامه مقاله در مورد گلبول ها ” اینجا “ کتیک کنید.

چربی خون را با این درمان‌های خانگی کاهش دهید

کباب، کله و پاچه، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، خورش چرب، سرشیر، نان خامه ای، پنیر پیتزا، ماست پرچرب، کره و…؛ اینها خوراکی هایی هستند که خیلی از افراد بدون هیچ دغدغه ای می توانند به‌راحتی آنها را میل کنند، در حالی که برخی دیگر از افراد حتی نمی توانند طعم مقدار بسیار کمی از این خوراکی ها را بچشند.

این دسته از افراد به مشکلات چربی خون بالا مبتلا هستند و خوردن غذا ها و خوراکی هایی که چربی آنها اشباع است در بدن شان مثل سم عمل می کند. چربی خون بالا می تواند باعث گرفتگی عروق شود و خطر سکته قلبی را افزایش بدهد. «دکتر سعید صانعی» پزشک و مشاور درمان های گیاهی و طب سنتی، درمان های خانگی را که می توانند باعث کاهش چربی خون شوند، معرفی می کند.

 

ادامه خواندن چربی خون را با این درمان‌های خانگی کاهش دهید

آناتومی ستون فقرات و سیستم عصبی محیطی

طناب نخاعی امتدادی از سیستم عصبی مرکزی (‏CNS‏) است که شامل مغز و نخاع می باشد. طناب نخاعی در پایین ساقه ‏مغز، در منطقه ای به نام بصل النخاع آغاز می شود، و در کمر به تدریج باریک می شود و مخروط انتهایی (‏Conus medullaris‏) را ایجاد کرده و در آن نقطه به پایان می رسد. ‏

ادامه خواندن آناتومی ستون فقرات و سیستم عصبی محیطی

چربی اشباع و غیر اشباع چیست + فواید و مضرات هر کدام

چربی‌های اشباع به دلیل ساختار شیمیایی که دارند، اشباع نامیده می‌شوند. آن‌ها با اتم‌های هیدروژن اشباع هستند، به این معنی که بیشترین تعداد اتم‌های هیدروژن ممکن را دارند و هیچ پیوند دوگانه‌ای در ساختار شیمیایی آن‌ها دیده نمی‌شود. بنابراین در دمای اتاق جامد می‌شوند.

چربی غیراشباع (به انگلیسی: Unsaturated fat ) به چربی یا اسید چربی گفته می‌شود که در زنجیرهٔ اسید چرب آن دست کم یک پیوند مضاعف وجود داشته باشد. چربی‌های غیراشباع را به دو گروه تقسیم‌بندی کرده‌اند. این دو گروه عبارت‌اند از: چربی تک اشباع‌نشده و چند اشباع‌نشده.

ادامه خواندن چربی اشباع و غیر اشباع چیست + فواید و مضرات هر کدام

طبع هر یک از مواد غذایی و غذاهای مناسب هر مزاج

از نظر طب سنتی مواد غذایی شامل نان جو، گوشت گاو، ماهی، مرغ صنعتی، کره، کرفس، گل‌کلم، گیلاس، مرکبات، زرشک، کشک، قارچ، بادمجان، ریواس، آلو، زردآلو، سیب، گلابی، توت‌فرنگی، انار، نخودفرنگی، گوجه‌فرنگی، شلغم، ماش، باقلا و غیره دارای طبع سردی هستند.

در کنار آن، مواد غذایی شامل نان گندم، گوشت گوسفند، مرغ خانگی، گوشت شتر، گوشت شترمرغ، گوشت بوقلمون، گوشت بز، انگور، گردو، عسل، تخم‌مرغ، توت، طالبی، هویج، انجیر، نخود، شیر بز و غیره دارای طبع گرم هستند. پس حتما پیش از طبخ غذا برای خود و خانواده به این مساله دقت کنید.

ادامه خواندن طبع هر یک از مواد غذایی و غذاهای مناسب هر مزاج

مزاج چیست؟ و چگونه مزاج خود را بشناسیم

مزاج و مزاج‌شناسی کلمه‌ای است که از دیروز و تا امروز در زندگی و به‌ویژه در طب سنتی زیاد می‌شنوید، اما به‌راستی مزاج چیست و چه تأثیری بر روی سلامت شما می‌گذارد؟

ما می‌خواهیم کمی این مسیر را برایتان روشن کنیم و پاسخ کامل و مفصلی به سوالات شما اعم از مزاج و انواع مزاج و سبک زندگی سالم برای هر مزاجی بدهیم پس در این راه با ما همراه باشید.

ادامه خواندن مزاج چیست؟ و چگونه مزاج خود را بشناسیم

چگونه طبع و مزاج خود را بشناسیم؟

اگر علاقه مندید بدانید که مزاج و طبعتان از نظر طب سنتی چگونه است، به سوالات مزاج‌شناسی زیر پاسخ دهید و بدن خودتان را بشناسید تا بتوانید به سلامتی‌ آن کمک بیشتری کنید.

ادامه خواندن چگونه طبع و مزاج خود را بشناسیم؟

اخلاط چهار گانه در طب سنتی

گر به دنبال سلامت جسم و روح خود هستید باید با اخلاط چهار گانه آشنایی داشته باشید و بدانید که کارکرد اخلاط در بدن چیست. اخلاط چهارگانه در واقع غذای حقیقی بدن هستند که هر کدام وظیفه و عملکرد خاص خودش را دارد و کمبود یا مازاد بودن هر کدام برای بدن مضر است ولی میزان استاندارد آنها چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت برای بدن لازم و ضروری می باشد.

ادامه خواندن اخلاط چهار گانه در طب سنتی

مزاج شناسی چیست و آشنایی با انواع مزاج ها در طب سنتی

مزاج شناسی یکی از راهکارهای طب سنتی ایران برای اصلاح سبک زندگی افراد و پیشگیری از بیماری ها است. روش‌های مختلفی برای شناسایی مزاج افراد مختلف وجود دارد. پزشک طب سنتی با تکمیل پرسشنامه از وضعیت مراجعه کنندگان، مزاج آنها را تشخیص می‌دهد. متخصص طب سنتی می‌تواند؛ پس از مزاج شناسی راهکارهای پیشگیری و درمان متناسب با مزاج و شرایط بدنی آن فرد را ارائه دهد.

ادامه خواندن مزاج شناسی چیست و آشنایی با انواع مزاج ها در طب سنتی

زرشک | خواص، کاربرد ها و طرز مصرف آن

زرشک گیاهی است که ایرانیان از میوه آن در غذاها، به عنوان یک نوشیدنی و به شکل مربا و شربت استفاده می‌کنند. این دانه‌های ترش و خوشمزه خواص زیادی دارند و برای بدن نیز بسیار مفید هستند.

در ادامه در مورد زرشک بحث می‌کنیم و فواید و خواص این گیاه محبوب را با هم بررسی می‌کنیم.

ادامه خواندن زرشک | خواص، کاربرد ها و طرز مصرف آن

طرز تهیه روغن گل محمدی و کاربردهای آن

گل محمدی که به نام گل سرخ هم شناخته می شود نوعی گل رز است که در فصل بهار باز می شود و از آن برای تهیه گلاب استفاده می شود.

روغن گل محمدی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های زیاد، برای التهابات پوستی از جمله اگزما و قرمزی شدید فوق العاده تسکین دهنده است.

ادامه خواندن طرز تهیه روغن گل محمدی و کاربردهای آن

راهنمای استفاده از ادویه در غذا

به یاد داشته باشید، مصرف به اندازه ادویه علاوه بر خوش‌عطر و طعم کردن خوراک، فواید زیادی برای بدن دارد که تسهیل در هضم غذا، تنظیم قندخون و … از آن دسته‌اند.

راهنمای استفاده از ادویه در غذا

ادامه خواندن راهنمای استفاده از ادویه در غذا

تداخل دمنوش‌های گیاهی

برخی دمنوش‌های گیاهی ممکن است با یکدیگر تداخل داشته و برای سلامتی افراد مناسب نباشند. در برخی مواقع افراد چندین نوع دمنوش گیاهی را با هم مخلوط کرده و استفاده می‌کنند. ترکیب دمنوش‌های گیاهی بدون اطلاع از تداخلی که ممکن است بین خواص و ترکیبات آن‌ها وجود داشته باشد، می‌تواند عوارضی برای سلامتی افراد به همراه داشته باشد. ممکن است تداخل دمنوش‌های گیاهی به طور مثال، سردردهای شدید، تپش قلب و… را به دنبال داشته باشد.

ادامه خواندن تداخل دمنوش‌های گیاهی