گیاه دارویی آلوئه ورا و خواص شگفت انگیز آن

صبر یا آلوئه‌ور یا آلوورا(نام علمی: Aloe vera) که عصاره برگ آن به فارسی با نام‌های صبر زرد یا چادُروا و در طب سنتی با نامهای صِبر ، صبارا و صبر سقوطری مشهور است. ، گیاهی از سردهٔ سِگِل‌ها، راسته مارچوبه‌سانان و خانواده سریشیان است. آلوئه‌ورا معمولاً با نام آلوئه نیز شناخته می‌شود. این گیاه از دیرباز به‌عنوان گیاه زینتی و گیاه داروئی کشت می‌شده‌است و می‌توان از آن به‌عنوان گیاه آپارتمانی و در گلدان نیز نگهداری کرد

آلوئه در بسیاری از محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی از جمله نوشیدنی‌ها، لوسیون‌های پوست، پمادها و کرم‌ها مورد استفاده است. از ژل آلوئه‌ورا نیز برای ترمیم سوختگی‌های سطحی پوست استفاده می‌شود. با این وجود، تاکنون شواهد قطعی در رابطه با تأثیرات مثبت درمانی و بی‌خطر بودن مصرف خوراکی آلوئه‌ورا ارائه نشده‌است.

 

ادامه خواندن گیاه دارویی آلوئه ورا و خواص شگفت انگیز آن

گل ختمی؛ فواید، عوارض و نحوه مصرف

گل ختمی را به‌عنوان یک گیاه زینتی می‌شناسند. این گیاه جز تیره پنیرکیان است و دارای گل‌هایی به رنگ‌های بنفش، صورتی، قرمز، زرد و سفید است. گیاه ختمی جز گیاهان چندساله است که یک ساقه استوانه‌ای‌شکل با برگ‌های سبز و پهن دارد. این گیاه علفی می‌تواند برای موارد درمانی متعددی مورداستفاده قرار بگیرد.

به گل ختمی به انگلیسی Marshmallow plant گفته می‌شود. البته یک‌گونه دیگر آن هم وجود دارد که ریشه آن چوبی‌تر و سفت‌تر از گونه مارشمالو بوده و به آن Hollyhock گفته می‌شود. هر دوی اینها در اروپا و آفریقا رشد می‌کنند. نام علمی این گیاه نیز Althaea officinalis است.

ادامه خواندن گل ختمی؛ فواید، عوارض و نحوه مصرف

گیاه دارویی نعناع و خواص بیشمار آن

نعناع گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقه‌های مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی. ساقه و برگ‌های خوش‌بوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گل‌های رنگین دارد.

نعناع یک ماده محبوب در چندین غذا و نوشیدنی است ، از چای ها و نوشیدنی گرفته تا سس ها ، سالادها و دسرها.

گیاه دارویی نعناع از زمان قدیم به عنوان یک گیاه معطر و اشتهاآور، برای ناراحتی‌های دستگاه گوارش به کار رفته است. بقراط پدر علم طب، از این گیاه در نوشته‌های خود یاد کرده است.

در قرون وسطی از گیاه دارویی نعناع در معالجه بیماریها التیام زخم‌ها و تسکین درد گزیدگی زنبور و سگ هار استفاده می‌شد

ادامه خواندن گیاه دارویی نعناع و خواص بیشمار آن

طرز تهیه روغن دارچین خانگی در منزل

روغن دارچین یکی از بهترین انواع روغن های ضروری است که از برگ ها و چوب گیاه دارچین تهیه می شود. در بیشتر منابع منظور از روغن دارچین در واقع همان روغن تهیه شده از چوب دارچین می باشد.

روغن دارچین را به صورت خوراکی، موضعی، به عنوان روغن ماساژ و برای تهیه صابون و عطر استفاده می کنند. این روغن حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است و به سلامت بدن و مغز کمک می کند.

ادامه خواندن طرز تهیه روغن دارچین خانگی در منزل

طرز تهیه روغن زرده تخم مرغ

روغن تخم مرغ چیست؟

روغن تخم مرغ روغنی است که از هزاران سال پیش در طب سنتی کشورهایی مانند یونان و هند برای موارد مختلف بخصوص زیبایی استفاده می‌شده است. این روغن طی فرایند خاص از تخم مرغ گرفته می‌شود. ترکیبات موجود در این روغن مثل بیوتین، گزانتوفیل های لوتئین و زئاگزانتین غشای پوست و سلول‌ها را بازسازی می‌کنند. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین روغن‌ها در بحث کاهش چین و چروک و جوان‌سازی محسوب می‌شود. این روغن علاوه بر خواص زیبایی در درمان برخی بیماری‌ها نیز استفاده می‌شود.

ادامه خواندن طرز تهیه روغن زرده تخم مرغ

پی اچ یا پی هاش (pH) چیست و چه نقشی در نگهداری مواد غذایی دارد؟

پی اچ یا پی هاش (pH) میزان اسیدیته یا قلیایی بودن یک ماده غذایی یا محلول را مشخص می کند و در مقیاس ۰ تا ۱۴ اندازه گیری می شود. پی اچ (pH) متداول ترین ارزیابی تحلیلی در فرآیندهای صنعتی است و نقش بسیار مهمی در فرآوری مواد غذایی دارد.

۷ pH خنثی در نظر گرفته می شود ، مقادیر کمتر از آن اسیدی و مقادیر بالاتر از ۷ به عنوان pH قلیایی در نظر گرفته می شود.

ادامه خواندن پی اچ یا پی هاش (pH) چیست و چه نقشی در نگهداری مواد غذایی دارد؟

طرز تهیه روغن نعناع خانگی

روغن نعناع معمولاً برای آرامش و کاهش استرس استفاده می شود و در واقع شواهدی وجود دارد که می تواند به سردردهای تنشی ، درد شکم و مشکلات گوارشی کمک کند. درست کردن روغن نعناع در خانه بسیار ساده است. شما اساساً فقط به برگ نعناع ، روغن زیتون (یا روغن مشابه) و یک شیشه نیاز دارید. خودشه! به زودی مقداری روغن نعناع خانگی خواهید داشت که ماه ها برای شما ماندگار می شود.

ادامه خواندن طرز تهیه روغن نعناع خانگی

چطور آلودگی میوه و سبزیجات به نیترات را تشخیص دهیم؟

نیترات برای بهتر شدن محصول و حاصلخیزی خاک ضروری است، اما اگر نیترات بیشتر از حد لازم استفاده شود، باعث می‌‌شود مصرف محصول مدنظر مثل میوه یا سبزیجات برای انسان ضرر فراوانی داشته باشد. عوامل زیادی باعث آلوده شدن محصول به نیترات می‌‌شود. به‌‌طور مثال عوامل محیطی متفاوتی همچون نور کم، دمای بسیار زیاد یا حتی دمای خیلی کم و نور مصنوعی در تجمع نیترات بسیار موثر است.

ادامه خواندن چطور آلودگی میوه و سبزیجات به نیترات را تشخیص دهیم؟

ترکیبات موثر در گیاهان دارویی

تاریخچه استفاده از گیاهان دارویی را می توان با اغاز پیدایش انسان ها بر روی زمین، به طور تقریبی یکسان دانست، زیرا آن ها از گیاهان به عنوان غذا و دارو استفاده می کردند. در واقع انسان اولیه با گذشت زمان و براساس تجربه، آزمون و خطا، مشاهده رفتار حیوانات و نحوه استفاده آن ها از گیاهان، به اثرات برخی از گیاهان در درمان بیماری ها و التیام زخم ها، پی برد. براساس آثار باستان شناسی، مصریان از نخستین تمدن هایی بودند که از گیاهان دارویی به صورت گسترده در درمان بیماری ها استفاده کرده و از آن ها به منظور تهیه داروهای گیاهی بهره می بردند.

ادامه خواندن ترکیبات موثر در گیاهان دارویی

اسامی کردی وفارسی بعضی ازگیاهان مناطق کرد زبان ایران

کردی

 

فارسی

کردی

فارسی

کردی

فارسی

قاخلی

گل رنگ

قیته ران

پرسیاوش

شنگ

شنگ

هه ریز

پنجه مرغی

هالی کوک

پامچال

شه له م

شلغم

خوژه

سریشم

چه قچه قه

کاسنی

خوشیل

شیرپنیر

ادامه خواندن اسامی کردی وفارسی بعضی ازگیاهان مناطق کرد زبان ایران

پرطرفدارترین غذاهای محلی استان کرمانشاه

کرمانشاه از استان‌های کردنشین و زیبای ایران است و مقصدی جذاب برای سفر و تجربه‌های به‌یادماندنی. غذاهای محلی استان کرمانشاه با طعم و عطری منحصربه‌فرد یکی از جذابیت‌های سفر به این منطقه برای گردشگران است. می‌خواهیم از این غذاهای لذیذ برایتان بگوییم، همراهمان باشید.

 

طرز تهیه غذاهای محلی استان کرمانشاه

 

ادامه خواندن پرطرفدارترین غذاهای محلی استان کرمانشاه

معرفی ۱۵۰ گیاه به زبان ترکی آذربایجانی همراه با معادل فارسی

آشنایی عمومی با گیاهان به تخصص خاصی نیاز ندارد. مردم عادی بومی واژه ­هایی را برای نام­گذاری گیاهان استفاده می­ کنند که در بسیاری موارد بسیار دقیق بوده و با نامگذاری های علمی همخوانی دارد.

با این وجود، حتی بسیاری از متخصصین حتی آذری زبان که به نوعی با گیاهان سروکار دارند با واژه­ های بومی ترکی آذربایجانی آشنایی کافی ندارند. در این نوشته، مجموعه ­ای از اسامی گیاهان بومی شهرستان میانه به زبان ترکی آذربایجانی با زبان محاوره ای عامه مردم میانه جهت آشنایی همشهریان محترم و آذری­ زبانان عزیز و متخصصین رشته­ های مختلف مرتبط با گیاهان تهیه و تدوین شده و معادل فارسی هر کدام از آنها نیز آورده شده است، باشد که به سوالات مکرری که در این زمینه از سوی مردم عادی و دانشجویان و حتی متخصصین می­ شود، به طور قابل قبول پاسخ داده شود.

در این مطلب، از درج اسامی علمی به دلیل تخصصی کردن مبحث خودداری شده است.

ادامه خواندن معرفی ۱۵۰ گیاه به زبان ترکی آذربایجانی همراه با معادل فارسی

اسامی گیاهان بهاری به کوردی و فارسی

☘️شیلان 👈 گل‌نسترن
🌱شنگ 👈 همون شنگ
🌱چه‌قچه‌قه 👈 کاسنی
🌱گیا بەڵەک 👈 شیرین بیان
🌿کنیوال 👈 تره کوهی

ادامه خواندن اسامی گیاهان بهاری به کوردی و فارسی