طرز تهیه روغن نعناع خانگی

روغن نعناع معمولاً برای آرامش و کاهش استرس استفاده می شود و در واقع شواهدی وجود دارد که می تواند به سردردهای تنشی ، درد شکم و مشکلات گوارشی کمک کند. درست کردن روغن نعناع در خانه بسیار ساده است. شما اساساً فقط به برگ نعناع ، روغن زیتون (یا روغن مشابه) و یک شیشه نیاز دارید. خودشه! به زودی مقداری روغن نعناع خانگی خواهید داشت که ماه ها برای شما ماندگار می شود.

طرز تهیه روغن نعناع خانگی

آنقدر برگ نعناع جمع آوری کنید تا مقدار مورد نظر روغن تولید شود. در حالت ایده آل ، نعناع باید تازه تهیه شود. اگر این یک گزینه نیست ، خوب است که یک بسته یا دو بسته از فروشگاه بخرید.فقط از برگهای پهن و سبز استفاده کنید. گرفتن ساقه از گیاه نعناع می تواند باعث مرگ آن شود.

نکته: اگر خودتان نعناع می چینید ، بهترین زمان برای برداشت برگها درست قبل از شروع گلدهی آنها است. این زمانی است که آنها قوی ترین خواهند بود.

نعناع خود را کاملاً با آب خنک و تمیز بشویید. برگها را در یک صافی قرار دهید و یک جریان آب روی آنها بریزید تا گرد و غبار ، خاک و زباله ها پاک شوند. برای تمیز کردن کامل تر ، می توانید نعناع خود را در یک کاسه کم عمق به مدت ۵-۱۰ دقیقه خیس کنید.

هنگام شستن برگ های نعناع خود را بازرسی کنید و هر گونه ای که مریض ، آسیب دیده یا تغییر رنگ یافته به نظر می رسد کنار بگذارید.شستشوی اولیه خوب نعناع به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که هیچ ماده خارجی به روغن نهایی شما نرسد.

اجازه دهید برگ های نعناع شما کاملاً در هوا خشک شوند. برگها را به آرامی تکان دهید تا آب اضافی از بین برود ، سپس آنها را در یک لایه روی میز ، تخته برش یا سطحی مشابه بچینید. در صورت لزوم ، با نوار انگشت خود برگها را صاف کنید تا از خشک شدن یا جمع شدن آنها جلوگیری شود.

همچنین می توانید برگهای نعناع هنوز مرطوب خود را روی یک حوله تمیز یا یک لایه دستمال کاغذی تا شده قرار دهید تا رطوبت بیشتری جذب شود.

قبل از شروع فرآیند استخراج روغن ، برگهای نعناع شما باید کاملاً خشک شوند.

آماده سازی مواد اولیه برای تهیه روغن نعناع

برگهای نعناع را به آرامی با یک جسم سنگین له کنید.
اگر ترجیح می دهید ، می توانید برگ های نعناع خود را به سادگی با دست پاره کرده و فشار دهید.
له کردن نعناع باعث می شود گیاهان روغن های طبیعی خود را آزاد کنند و یکی از مهمترین مراحل در تهیه انواع اسانس در خانه است.

مراقب باشید که برگها را بیش از حد آسیاب نکنید ، زیرا ممکن است باعث تلخ شدن آنها شود و بعداً فشار آنها را سخت تر کند. شما فقط می خواهید جو معطر آنها را باز کنید ، نه اینکه آنها را خراب کنید.

برگها را برداشته و در انتهای ظرف خود قرار دهید. تا جایی که می توانید برگ را به ظرف اضافه کنید ، اما مطمئن شوید که در قسمت فوقانی فضای کافی برای جابجایی محتویات داخل آن باقی مانده است.

انتخاب یک ظرف با درپوش که مهر و موم محکم ایجاد کند بسیار مهم است ، زیرا قرار گرفتن در معرض هوا می تواند باعث خراب شدن روغن های گیاهی شود.
ظروف ساخته شده از شیشه یا سرامیک بهترین کار را خواهند کرد ، زیرا دیگر نگران آلودگی این مواد به روغن با پلاستیک یا فلز نباشید.

برگها را با روغن حامل ملایم و بدون بو بپوشانید. روغن کافی بریزید تا نعناع کاملاً غوطه ور شود. پس از اتمام کار ، شیشه را تکان دهید تا برگها بچرخند و به آنها کمک کنید تا بهتر در روغن حامل ترکیب شوند.

به خاطر داشته باشید که نسبت زیاد روغن حامل به نعناع غلظت روغن نهایی شما را کاهش می دهد.

 روغن زیتون ، انگور ، بادام و جوانه گندم همه انواع روغنهای ملایمی هستند که برای تهیه روغنهای ضروری در خانه مناسب هستند.

شیشه را به مدت ۲۴-۴۸ ساعت در یک مکان گرم و تاریک بگذارید. ظرف را محکم ببندید و آن را در گوشه ای از آشپزخانه ، انبار ، حمام یا ایوان خود قرار دهید. هر منطقه ای کار می کند تا زمانی که خیلی گرم یا سرد نباشد. به همین دلیل ، ایده خوبی است که روغن خود را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.

اگر در آب و هوای سردتر زندگی می کنید ، شیشه خود را در نزدیکی منبع گرما یا داخل یک کابینت عایق قرار دهید تا در دمای مطلوب نگه داشته شود.دمای بالاتر باعث ترشح بیشتر روغن موجود در برگ های نعناع می شود.

فواید روغن نعناع

میکروب ها را از بین می برد
خارش را متوقف میکند
تسکین درد
جلوگیری یا کاهش استفراغ
به بدن کمک می کند تا مخاط را از بین ببرد
کاهش اسپاسم عضلات
کاهش نفخ معده
تعریق را ترویج میدهد
گردش خون را افزایش میدهد

علائم سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می دهد

اکثر تحقیقات روی روغن نعناع به بررسی تأثیر آن بر شرایط گوارشی ، به ویژه سندرم روده تحریک پذیر (IBS) پرداخته اند.

با توجه به NCCIH ، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روغن نعناع نازک با روکش روده ای می تواند علائم IBS را کاهش دهد.

IBS یک بیماری گوارشی مزمن است که باعث درد شکم و حملات مکرر اسهال ، یبوست یا هر دو می شود. یک بررسی جامع از مطالعات بیش از یک دوره ۵۰ ساله نشان داد که کپسول نعناع روکش دار روده ای یک گزینه درمانی ایمن و م forثر برای درد IBS است.

سوء هاضمه را برطرف می کند

شایان ذکر است که روغن نعناع نیز می تواند باعث سوزش سر دل و رفلاکس اسید شود. بهتر است در مورد سوء هاضمه مداوم با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

پیشنهاد می کنیم مقاله “تمرین مهربانی با خود ” را نیز مطالعه بفرمایید.
حالت تهوع را برطرف می کند

NCCIH می گوید شواهد کافی برای اثبات اینکه روغن نعناع می تواند حالت تهوع را کاهش دهد وجود ندارد.

با این حال ، یک کارآزمایی بالینی تصادفی در سال ۲۰۲۰ نشان داد که استنشاق بخار روغن نعناع از طریق دستگاه نبولایزر ، تعداد ، مدت و شدت تهوع و استفراغ را در افرادی که از جراحی قلب بهبود می یابند کاهش می دهد.

منبع معتبر مطالعه دیگری نشان داد که استنشاق اسانس نعناع تأثیر قابل توجهی بر تهوع و استفراغ در زنان باردار مبتلا به تهوع صبحگاهی ندارد. به نظر می رسد این نشان می دهد که رایحه درمانی با روغن نعناع می تواند برای برخی از دلایل تهوع مفید باشد ، اما نه برای برخی دیگر.

افراد نباید از روغن های ضروری خالص به صورت خوراکی برای درمان حالت تهوع استفاده کنند.

 

سایر مزایای احتمالی روغن نعناع

برخی از مطالعات نشان می دهد که روغن نعناع ممکن است در موارد دیگر کمک کند ، مانند:

ویروس ها: یک بررسی ۲۰۲۰ نشان داد که نعناع دارای فعالیت ضد ویروسی در برابر ویروس هایی مانند ویروس های هرپس سیمپلکس و آنفلوانزای نوع A است.

عفونت ها: روغن نعناع در آزمایشات آزمایشگاهی در برابر برخی از گونه های باکتری – از جمله سالمونلا ، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس – ضد باکتری است.

خارش مزمن: یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ منبع معتبر نشان می دهد که روغن نعناع ممکن است تسکین ایمن و موثری از خارش مزمن ایجاد کند.

عملکرد ورزشی: یک مطالعه کوچک ۲۰۱۴ در ۳۰ دانش آموز نشان می دهد که روغن نعناع ممکن است چندین اندازه گیری عملکرد ورزشی مانند توانایی پرش یا قدرت گرفتن را بهبود بخشد.

منبع : https://farsiha.ir