۱۰ باور رایج نادرست درباره دیابت

بیماری دیابت جزو بیماری های مزمن و تهدید کننده جدی سلامت است که بر همه اعضای بدن از جمله قلب، کلیه و بینایی تاثیر می‌گذارد و هر کسی باید درباره آن آگاهی کافی داشته باشد.
نسل ما آشنایی خوبی با اپیدمی دیابت دارد. امروزه بسیاری از افراد سعی می‌کنند اطلاعات خود را درباره بیماری‌های مزمن مرتبط با سبک زندگی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان افزایش دهند. باید توجه داشت که بزرگ‌ترین مانع کنترل دیابت، کمبود آگاهی درباره این بیماری است. بر همین اساس ما در این مطلب به باورهای نادرست رایج در زمینه دیابت و واقعیت‌ها درباره آن می پردازیم :

باور نادرست۱
دیابت را می‌توان با مصرف دارو درمان کرد.
واقعیت
دیابت یک بیماری مزمن است. با مصرف داروهای مناسب و داشتن سبک زندگی سالم که شامل رژیم غذایی مناسب و ورزش است می‌توان آن را کنترل کرد. اما دیابت به طور کامل قابل درمان نیست.
  باور نادرست ۲
داروهای طب آیورودا در درمان دیابت موثرتر هستند.
واقعیت
درمان آیورودا را می‌توان همراه با داروهای طب رایج و پس از مشورت با پزشک مصرف کرد. داروهای آیورودا همیشه به تنهایی برای کنترل دیابت کافی نیستند.
  باور نادرست ۳
با طبیعی شدن سطح قند خون می‌توان مصرف خوراکی‌های محدود شده را از سر گرفت.
واقعیت
قند خون مستقیما به مواد غذایی مصرف شده، فعالیت بدنی و میزان استرس بستگی دارد. این عوامل به طور روزانه باعث تغییر سطح قند خون می‌شوند. بنابراین اگر با طبیعی شدن سطح قند خون مصرف همه گروه‌های خوراکی‌  از سر گرفته شود، سطح قند خون بار دیگر افزایش می‌یابد.
 باور نادرست ۴
افراد دیابتی نمی‌توانند مواد غذایی حاوی قند مصرف کنند.
واقعیت
این‌که افراد مبتلا به دیابت باید رژیم بدون قند داشته باشند یکی از رایج‌ترین شایعات  در این باره است. واقعیت این است که افراد دیابتی باید رژیم غذایی متعادلی داشته باشند. این رژیم غذایی می‌تواند مقداری قند را در حد متعادل در خود داشته باشد.
  باور نادرست ۵
دیابت نوع ۲ فقط افراد چاق را درگیر می‌کند.
اضافه وزن و توزیع چربی – به‌ویژه چربی احشایی – در بدن قطعا نقش مهمی در ابتلا به دیابت دارد.
واقعیت
اما چندین  عامل مهم دیگر نیز در ابتلای فرد به دیابت نوع ۲ نقش دارد. این موارد شامل  ژنتیک، سابقه مصرف دارو، سابقه سرطان یا بیماری‌های خود ایمنی و عادت‌های  ناسالم مانند سیگار کشیدن است. بنابراین، این‌که دیابت نوع ۲ فقط افراد دارای اضافه‌وزن را تحت تأثیر قرار می‌دهد واقعیت ندارد، چنان چه بر اساس آمار، حدود ۲۰  درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دارای وزن طبیعی یا وزن کم هستند.
  باور نادرست ۶
احتمال ابتلا به ویروس کرونا در افراد دیابتی بیشتر است.
واقعیت
به گفته کارشناسان ،اگر مبتلا به دیابت باشید، احتمال ابتلای شما به ویروس کرونا بیشتر از جمعیت عمومی نیست اما اگر مبتلا به کووید-۱۹  شوید، احتمالا عوارض شدیدتری را تجربه خواهید کرد.
 باور نادرست ۷
مصرف زیاد مواد غذایی حاوی قند باعث ابتلا به دیابت می‌شود.
واقعیت
درست است که سطح قند خون نقش اساسی در ابتلا به دیابت دارد اما صرفا مصرف خوراکی‌های شیرین عامل اصلی در این زمینه نیست. مصرف زیاد مواد حاوی  قند به طور مستقیم باعث دیابت نمی‌شود. با این حال، داشتن یک رژیم غذایی شیرین می‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود که از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است.
  باور نادرست ۸
چاقی همیشه منجر به دیابت می‌شود.
واقعیت
اگرچه چاقی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، اما به طور حتم منجر به  این بیماری نمی‌شود. طبق اعلام مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا، CDC، حدود ۳۹.۸ درصد بزرگ سالان در این کشور مبتلا به چاقی هستند، اما ۱۳ درصد  آن‌ها دیابت دارند.
  باور نادرست ۹
دیابت نوع  یک مزمن‌تر از دیابت نوع ۲ است.
واقعیت
صرف نظر از علت ابتلا به دیابت، فردی که از هر نوع دیابت رنج می‌برد، سطح بالایی از قند خون را تجربه می‌کند که  در صورت کنترل نشدن، چه دیابت نوع یک باشد، چه دیابت نوع ۲، می‌تواند عواقب ناگواری شامل بیماری قلبی، نابینایی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، قطع عضو و آسیب عصبی به همراه داشته باشد.
  باور نادرست ۱۰
افراد مسن بیشتر مستعد ابتلا به دیابت هستند.
واقعیت
در گذشته تصور بر این بود که جوانان فقط به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند. اما امروز مشخص شده است حتی گروه‌های سنی پایین مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند که دلیل آن عادت‌های نامناسب مانند پرخوری و کم‌تحرکی است. هر فردی با این  سبک زندگی می‌تواند در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار گیرد.
منبع: diabetes.co.uk

https://akharinkhabar.ir/health/7249379/%D9%A1%D9%A0-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%AC-%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *